dinsdag 26 juni 2012

Knopen.

Kennen jullie dat? Over de markt lopen langs de fourniturenkramen en dan al die mooie uitnodigende knopen en bandjes zien liggen, die heel hard roepen NEEM ME MEE!!! Ik heb de laatste keer op de markt de verleiding kunnen weerstaan, maar ook op internet is er een hele mooie "winkel"  waar ze super leuke knopen hebben. Deze verleiding heb ik niet kunnen weerstaan! Ilonkaart, een absolute aanrader!! Ze heeft heel veel en levert heel snel.
Gisteren viel er een pakketje bij ons in de bus van Ilonkaart. Wat spannend om zo'n pakje uit te pakken. Je weet wat je besteld hebt, maar dan  toch..!




En als klap op de vuurpijl zat er ook nog een verrassing in van Ilonka. Dank je wel! Ik zal er iets leuks van maken.


donderdag 21 juni 2012

"Niene" slinger.

Vandaag voor Francien een slinger gemaakt. Gisteren is ze oma geworden van een kleindochter. Ze het Niene. Francien wilde graag een slinger, die voor het raam kan worden gehangen, zodat iedereen kan zien hoe de baby heet.
De slinger heeft een aantal verschillende figuren.
In het hart hangt een Swarovski kristal. Als daar de zon op schijnt, gaat de kristal mooi glinsteren.
De slinger kan worden opgehangen op het raam met twee zuignappen.



Heb je ook belangstelling voor een "naamslinger"?
Neem contact op via de mail.

dinsdag 19 juni 2012

Schoenen met bijpassend mutsje

Ik ben verder gaan breien met de baby schoenen.
Het zijn schoenen met een bijpassend mutje geworden. Ze zijn gebreid in heidekleurig katoen. Ik heb voor katoen gekozen, omdat dat en heerlijk natuur product is, het lekker draagt en goed breit.
De spullen zijn natuurlijk te koop.
De schoenen met het bijpassende mutsje kosten € 10,00. De paddenstoelschoenen kosten € 5,00
Als je belangstelling hebt, stuur me dan even een mailtje. Mijn mailadres kun je vinden als je in "volledig profiel weergeven" op "email" klikt.


zondag 17 juni 2012

Breien.

Deze week kreeg ik het breiboek binnen van "de Hobbydoos". Hier staan veel verschillende babysokken en schoenen in. Ze zijn supersnel gemaakt en zien er erg leuk uit.
Ik ben begonnen met de paddenstoelsokjes/schoentjes. Niet helemaal in het seizoen, maar ze waren te leuk om niet te maken.



dinsdag 12 juni 2012

De rugzak van Lilly.

In het weekend zat ik te bedenken dat het misschien ook wel handig is, als Lilly iets heeft waar ze haar kleren in op kan bergen.
Het is een klein poppenrugzakje geworden.
De foto's zijn klaar, maar aan de rugzak moet alleen nog een drukknoopje op de klep. Die ga ik vandaag kopen. Voor de foto heb ik het klepje even vastgezet met een kopspeld.
Op de klep en op de zak zit een kleine gehaakte bloem in de kleuren van de kleding.Ik vind dat het geheel leuk is geworden.



zaterdag 9 juni 2012

Lilly is af!

Tussen de voetbalwedstrijden door, de kleding voor Lilly afgemaakt.
Mijn naaimachine vertoont kuren, hij lust soms en ik kan niet achterhalen waar het vandaan komt. De bovenspanning aangepast, de onderspanning iets veranderd, maar het lukt niet zo. Gelukkig had ik de meeste machine delen van Lilly al in elkaar, de rest was "handwerk".
Nadat de randen van de broekspijpen en de armsgaten mat de hand zijn gestikt, heb ik nog maar een "versiering" voor het vest gemaakt.





donderdag 7 juni 2012

Even snel iets kleins....

Vanmorgen werd ik wakker van Pim's wekker. Er maar meteen uitgegaan en toen Pim naar school ging ben ik maar wat gaan "frutten". Voor Lilly moeten er nog wat kleren worden gemaakt, maar ik kan niet met de naaimachine an tafel, omdat Gert met de rapporten van zijn groep bezig is. Kan toch niet helemaal niets doen toch?
Frutje in de hanging basket in de tuin.

Ze ziet er leuk uit tussen de ijsbloempjes

woensdag 6 juni 2012

Na alle baby spullen even iets anders.

De afgelopen tijd heel erg druk geweest met het maken van baby spulletjes, en om het voor me zelf ook een beetje afwisselend te houden heb ik de afgelopen week maar eens iets anders gedaan. Wel met stof, naald, draad en wol natuurlijk, maar toch een beetje anders.
Ik vond dat ik maar weer eens iets met de breipennen moest doen. Het was even de vraag wat het zou moeten worden. Een trui voor mij was een te groot project, dat komt misschien nog wel weer eens, maar niet nu.

Breien gecombineerd met poppen.
LILLY!


Ze heeft al gebreide schoentjes en ondergoed. Het vest is ook al klaar, maar staat nog niet op de foto. Dat komt als ook de rest van de kleren klaar zijn. Ik hoop dat ze morgen helemaal aangekleed is en in volle glorie op de foto kan!